Miody

  • Miód wielokwiatowy – miód o wyrazistym, kwiatowym, słodkim smaku i aromacie, który pozytywnie wpływa na pracę serca i naczyń krwionośnych, pełni funkcję odżywczą w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego, ponadto zalecany jest przy chorobach alergicznych dróg oddechowych.
  • Miód lipowy – wyróżnia się spośród innych miodów charakterystycznym piekącym smakiem, rewelacyjny w walce z przeziębieniem i grypą, dodatkowo łagodzi stres i bezsenność, działa uspokajająco oraz obniża ciśnienie krwi.
  • Miód gryczany – charakteryzuje się brązową barwą, słodkim smakiem i wyrazistym ziołowym aromatem. Posiada właściwości odtruwające i oczyszczające wątrobę, co więcej zawiera duże ilości magnezu, a także działa antymiażdżycowo.
  • Miód akacjowy – miód o kremowym kolorze i delikatnym aromacie kwiatów akcji, pozytywnie wpływa na układ pokarmowy wzmacniając regulacje trawienne a także na nerki i układ moczowy, ponadto wzmacnia układ krążenia i oczyszcza wątrobę.
  • Miód spadziowy – to wspaniały miodowy „antybiotyk” działa przeciwzapalnie, antyseptycznie i wykrztuśnie, zawiera cztery razy więcej aktywnego biologicznie żelaza niż miody nektarowe i zwiększa odporność organizmu. Szczególnie polecany  przy przeziębieniach i infekcjach  górnych dróg oddechowych
  • Miód rzepakowy – miód o jasno kremowej barwie i łagodnym smaku. Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych, wzmacnia pracę serca oraz działa wspomagająco przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych.
  • Miód wrzosowy – nazywany jest królem miodów ze względu na trudny i czasochłonny proces pozyskiwania go. Miód wrzosowy jest bogaty w witaminę A i witaminy z grupy B. Łagodzi stany zapalne żołądka i jelit, ponadto można go stosować pomocniczo w chorobach nerek i pęcherza.